Zentiva semnează Carta Diversității din România

„Semnăm Carta Diversității dintr-o convingere profundă că lucrurile mărețe, cum ar fi o lume mai bună și dreaptă și un progres social, pot fi realizate numai împreună, în deplină recunoaștere a individualităților.

La Zentiva, ne folosim fiecare dintre talentele noastre cu obiectivul de a furniza medicamente moderne, de înaltă calitate și la prețuri accesibile pacienților care depind de ele în fiecare zi. Suntem diverși și diferiți dar ne completăm reciproc prin cine suntem, ce știm și felul în care acționăm. Deoarece considerăm că asistența medicală ar trebui să fie un drept și nu un privilegiu, sprijinim pe toată lumea și îi includem pe toți în același timp. A fi inclusiv este deja în mintea si în inimile noastre!”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova.

Despre Zentiva

Grupul de companii Zentiva în România, reunește societățile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC.

Prin creșterea capacității de producție a grupului pe plan local, în urma achiziției fabricii Labormed, Zentiva a devenit principalul furnizor de medicamente generice esențiale pentru milioane de români în arii terapeutice precum cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii și sistemul nervos. 1 din 4 medicamente generice vândute în farmacii face parte din portofoliul companiilor Zentiva (medicamente cu prescripție, generice), iar 40% dintre medicamentele generice utilizate în spitale aparțin grupului Zentiva*.

În România, în cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 800 sunt integrate în operațiunile industriale (de producție).
În prezent, grupul Zentiva exportă din România în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia, Rusia, Belarus și altele.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 127 de semnatari, acoperind cca. 182.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.

* Sursa IQVIA Martie 2020-Februarie 2021, date sell-in și sell-out intrări și ieșiri din farmacii