Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor semnează Carta Diversității din România

Cătălin Dinu, director executiv al Asociației Niciciodată Singur, a declarat:

“Prin semnarea Cartei Diversității, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor își reafirmă hotărârea fermă în lupta împotriva singurătății vârstnicilor și a discriminării pe criterii de vârstă în societatea românească. Ne angajăm să promovăm și să sărbătorim diversitatea în toate formele sale, deoarece credem că bunătatea și grija pentru ceilalți sunt esențiale în construirea comunităților puternice.

Zilnic, la Niciodată Singur, demonstrăm cum oameni de toate vârstele, cu povești și experiențe de viață diferite, se reunesc în jurul unei singure valori: bucuria de a fi împreună! An de an, ne implicăm într-un număr tot mai mare de comunități, evidențiind faptul că o societate echitabilă și empatică este una în care ne preocupăm unii de ceilalți.”

Din 2015, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor se dedică luptei împotriva singurătății și izolării sociale a vârstnicilor din România. Ne asumăm misiunea de a însoți și sprijini acești oameni în ultimii ani ai vieții lor, oferindu-le o bătrânețe demnă și activă. Prin implicarea constantă a voluntarilor noștri și prin sprijinul necondiționat, aducem lumină și bucurie în viețile seniorilor.

Viziunea noastră este de a promova respectul și grija față de vârstnici în societatea românească, în care 1 din 4 senori se află într-o stare gravă de singurătate și izolare socială.

Prin programele și activitățile noastre, ne propunem să reducem sentimentul acut de singurătate al seniorilor, oferindu-le sprijin practic și emoțional, de care au atâta nevoie. Mobilizăm voluntari și resurse pentru a crea contexte de socializare și contribuim la crearea unei societăți în care vârstnicii să se simtă apreciați și încrezători în propria lor valoare.

Carta Diversității din România este o inițiativă care adună laolaltă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în domeniul managementului diversității. Carta reunește la aceeași masă 241 de semnatari, acoperind cca 312.000 de angajați din companii, instituții publice și ONG-uri, care și-au asumat public principiile Cartei, astfel încât diversitatea, egalitatea de șanse și includerea socială să devină valori recunoscute și respectate în România. Sub auspiciile Cartei au avut loc inițiative diverse, cum ar fi schimburi de experiență, ateliere, dezbateri, grupuri de lucru, programe de formare și mentorat, proiecte editoriale și de cercetare, în cadrul cărora au fost analizate, dezbătute și diseminate practici și politici organizaționale de management al diversităţii. Din 2021, în mai, Carta și semnatarii săi sărbătoresc Luna Europeană a Diversități pentru a promova diversitatea la locul de muncă și în societate. Mai multe informații la: www.cartadiversitatii.ro