Incluziune pe Bune semnează Carta Diversității din România

Incluziunea stă în abilitatea și în dorința noastră de a vedea dincolo de aparențe. Incluziune pe Bune putem obține având ca valori centrale respectul, solidaritatea, empatia, echitatea, tratamentul egal și nediscriminatoriu pentru toți.

În societate, diversitatea este o realitate, dar incluziunea este o alegere. Conștientizând și acceptând această realitate, putem dezvolta medii în care nimeni nu este tratat diferit indiferent de: vârstă, orientare sexuală, identitate de gen, sex, dizabilitate, etnie, rasă, naționalitate, limbă, convingeri, religie, categorie socială, apartenență la orice altă categorie defavorizată.

La baza proiectului nostru stă ideea de a nu lăsa pe nimeni în urmă, de a-ți păsa de omul de lângă tine.  Lucrurile despre care nu vorbim nu se rezolvă de la sine.

Suntem onorați să ne alăturăm formal demersului Cartei Diversității din România şi sper să fim curând cât mai multe organizații care susținem incluziunea reală, a declarat Cristina Săracu, Fondator Incluziune pe Bune.


Despre Incluziune pe Bune

Incluziune Pe Bune a apărut ca un concept care sumarizează ce facem și cine suntem. Schimbare înseamnă "a face", a implementa proiecte, a sprijini comunitățile cu risc de discriminare, a deschide un dialog onest și deschis care duce, în final, către o acțiune concretă.

Deși suntem implicați de ani buni în proiecte de diversitate, echitate și incluziune, formal am devenit o organizație la finalul anului 2022, atunci când am lansat și evenimentul nostru anual de la Timișoara "Inclusion for Real – best practice". Misiunea noastră este să deschidem un dialog onest și practic despre proiecte, bariere și oportunități, cât și despre așteptările comunității.

Vorbim deschis despre bune practici organizaționale, dar și despre provocările incluziunii, adresându-ne celor direct implicați în proiecte organizaționale de Diversity, Equity, Inclusion & Belonging, dar în egală măsură și celor care intenționează să dezvolte pe viitor acest tip de proiecte sau pur şi simplu vor să înțeleagă. Vrem să dăm o voce comunităților. Mai multe informații la https://incluziunepebune.ro

Carta Diversității din România reunește 207 semnatari, acoperind cca. 260.000 de angajați din companii, instituții publice și ONG-uri, care și-au asumat public principiile Cartei, astfel încât diversitatea, egalitatea de șanse și includerea socială să devină valori recunoscute și respectate în România. Sub auspiciile Cartei Diversității din România au avut loc mai multe inițiative (schimburi de experiență, ateliere, seminarii, dezbateri, grupuri de lucru, programe de formare și mentorat) în care au fost prezentate, analizate, dezbătute și diseminate diferite practici și politici organizaționale de management al diversităţii. Din 2021, Carta și semnatarii săi sărbătoresc împreună Luna Diversități a UE pentru a promova diversitatea la locul de muncă și în societate. Mai multe informații la www.cartadiversitatii.ro