MOL România semnează Carta Diversității

Camelia Ene, CEO & Country Chair, MOL România, a declarat:

Diversitatea și Incluziunea reprezintă elemente cheie ale strategiei MOL România, având ca fundament patru piloni principali: diversitatea generațională, egalitatea de gen, bunăstarea angajaților și perspectiva transformațională în ceea ce privește capacitatea de lucru a echipelor noastre. Cel de-al patrulea pilon reprezintă și o valoare de bază a companiei, aceea că fiecare membru al echipei este apreciat în funcție de potențialul său și de abilitățile de lucru, fără să fie definit de limitările sale ori de dizabilitate. Credem că talentul nu are vârstă, gen sau origine.

Formarea unei echipe diverse și incluzive este, de asemenea, cheia succesului în călătoria de transformare a Grupului MOL, definită prin intermediul strategiei 2030+ Shape Tomorrow.

Suntem prezenți de peste 25 de ani pe piața din România, timp în care am devenit una dintre cele mai mari și performante companii din economie. Succesul MOL România are la bază o strategie sustenabilă de creștere, dar mai ales o echipă de oameni profesioniști, dedicați și extrem de pasionați de ceea ce fac. Avem colegi din patru generații în echipă, de la Baby Boomers la generația Z, ceea ce ne oferă ocazia să aplicăm principiile de D&I în fiecare zi și să învățăm și să creștem împreună.

Este o onoare să semnăm Carta Diversității din România și reprezintă un pas în plus în reafirmarea angajamentului pe care ni-l luăm față de comunitatea locală, în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă. Credem cu tărie că obiectivele ambițioase pe care ni le propunem pot fi atinse doar împreună, într-un mediu în care fiecare coleg este încurajat să-și valorifice adevăratul potențial, transformând diferențele dintre noi în cel mai mare avantaj pe care îl putem avea ca echipă.

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 245 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOLGO. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Carta Diversității din România

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității are 170 de semnatari, acoperind cca. 220.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei. Detalii despre aderare și programele Cartei la www.cartadiversitatii.ro.