Provident Financial aderă la principiile Cartei Diversității din România

Compania a semnat Carta Diversității, angajându-se public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.

“Ne dorim să facem parte dintr-o comunitate care le oferă șanse egale tuturor, iar aderarea la principiile Cartei Diversității consolidează angajamentul nostru. Suntem prezenți în România de 15 ani, iar misiunea pe care ne-am asumat-o este de a facilita incluziunea financiară. Pentru a atinge acest deziderat am investit în cel mai important element - echipa noastră. Credem că angajații care sunt bine la birou au cele mai bune rezultate în relațiile profesionale și, cel mai important, sunt bine și acasă. Chiar dacă există percepția că sectorul serviciilor financiare nu este inclusiv și divers, mă mândresc de faptul că 70% dintre colegii mei sunt femei și, mai mult decât atât, că peste 60% din funcțiile de conducere sunt ocupate de colege de sex feminin. Atunci când fiecare om primește sprijinul de care are nevoie pentru a se dezvolta, beneficiile sunt vizibile pentru întreaga comunitate”, a declarat Florin Bâlcan, Director general Provident Financial România.

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume. Grupul are 1,7 milioane de clienți în 9 țări din Europa, precum şi în Mexic și Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală și de Sud-Est și companie internaţională listată la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 325 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 113 milioane de euro. Cu aproape 2.000 de angajaţi, compania este al doilea cel mai mare angajator britanic din România. Provident dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială - programe de educație financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate - în care a investit până acum peste 1,2 milioane de euro.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 119 semnatari, acoperind cca. 181.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.