Legrand semnează Carta Diversității din România

Legrand, specialistul global în infrastructuri electrice și digitale, anunță semnarea Cartei Diversității din România, angajându-se astfel să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în cadrul companiei.

“Pentru Legrand, angajații reprezintă o contribuție esențială la succesul global al grupului, așa că sunt prețuiți și respectați indiferent de identitatea lor, iar, local, am adoptat aceeași filosofie, încă de la înființarea companiei, acum mai bine de 25 ani. Considerăm că adeziunea noastră reprezintă un pas firesc și sperăm să contribuim astfel la creșterea conștientizării asupra non-discriminării și egalității de șanse în industria în care activăm.” a declarat Călin Pașcalău, Director General Legrand România.

“Sunt incantata de faptul că Grupul pentru care lucrez încurajează incluziunea și diversitatea, mai ales că, în prezent, peste 40% dintre angajații filialei din Romania sunt femei. La nivel internațional, Legrand a implementat deja și continuă să sprijine proiecte și inițiative care pun în practică principiile Cartei Diversității, așa că am considerat că nu e doar firesc, ci și necesar să ne asociem public cu o cauză în care credem și pe care o susținem deja de ani buni.” a adăugat Mirela Maheu, Human Resources Manager Legrand România.

“Salutăm decizia Grupului Legrand de a sprijini platforma Cartei Diversității, un proiect unic în România care își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Legrand vine în cadrul platformei cu o expertiză solidă în managementul diversităţii și suntem convinși că toți semnatarii vor aprecia schimbul de bune practici și opiniile specialiștilor Legrand”, a declarat Dana Oancea, Project Manager al Cartei Diversității din România.

La nivel mondial, Grupul Legrand este prezent în peste 90 țări, are aproximativ 38000 angajați, iar 2400 dintre aceștia lucrează în cercetarea și dezvoltarea de produse noi. Legrand crede că diversitatea angajaților constituie un factor important pentru inovație, performanță, precum și pentru mediul de lucru plăcut. Tocmai de aceea, la sediul central al companiei activează angajați de 20 naționalități diferite, iar, în ceea ce privește pozițiile de conducere, la finalul lui 2018, 15,2% dintre acestea erau ocupate de femei. Până în 2021, Legrand și-a propus ca numărul femeilor aflate în poziții de conducere să crească cu 20%. Mai mult, în 2013 compania franceză a inițiat proiectul elle@Legrand, care încurajează egalitatea de șanse la locul de muncă între femei și bărbați și care este în prezent implementat în 20 țări din întreaga lume (America de Nord, Rusia, Marea Britanie, Italia, India sau Peru).

Pe plan local, Legrand este prezentă din 1993, fiind în prezent lider pe diferite segmente de piață din industrie. În ceea ce privește angajații locali, diversitatea este una din valorile după care se ghidează compania atât la nivel international, cât și local, astfel că 40% din membrii echipei locale sunt femei.

Mai multe informații despre bunele practici Legrand în domeniul diversității și incluziunii pot fi găsite aici : https://bit.ly/33TElPb


Despre Legrand

Legrand este specialistul global în infrastructuri electrice și digitale. Soluțiile sale complete pentru clădiri rezidențiale, comerciale, de birouri, învățământ, data center, spitale și alte centre de sănătate, hoteluri și construcții industriale îl fac un etalon în domeniu pentru utilizatorii din întreaga lume.
În România, Grupul Legrand este prezent de peste 20 ani şi comercializează, prin intermediul distribuitorilor săi, cele mai variate și inovatoare produse din domeniul electric sub umbrela a 15 mărci de top dintre care cele mai reprezentative sunt: Legrand, BTicino, Zucchini, Cablofil.
Bazându-se pe un program în care sunt implicați toți angajații şi partenerii cheie, strategia Legrand pentru o creştere sustenabilă include lansarea constantă de produse și servicii de înaltă tehnologie adaptate la nevoile și cerințele pieței. Legrand a raportat vânzări de aproximativ 6 miliarde de euro în 2018. Compania este listată la Euronext Paris și este o componentă notabilă a indicilor bursieri CAC 40 (cod ISIN FR0010307819).
www.legrand.ro; www.legrand.com

Despre Carta Diversitatii

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității, a promovării principiului egalității și a principiului nediscriminării. Carta Diversității reunește la aceeași masă 105 semnatari care și-au asumat public principiile Cartei. Inițiativa acoperă cca. 152.000 de angajați.