“Diversitatea și incluziunea reprezintă piatra de temelie în construirea unei societăți mai echitabile. Aceste valori ne calăuzesc către înțelegere și armonie. Aderarea Novartis România la Carta Diversității este pasul prin care celebrăm, încă o dată, umanitatea, în toate formele ei. Prin diversitate stimulăm inovația și creăm un mediu de lucru în care fiecare individ se simte valoros și acceptat, contribuind astfel la o lume mai bună pentru toți”, a declarat Marcelo Rainer, Country President Novartis Romania.
Despre Grupul Novartis
La Novartis, scopul nostru este să reimaginăm medicina pentru a îmbunătăți și prelungi viața oamenilor. Folosim știința inovatoare și tehnologiile digitale pentru a aborda unele dintre cele mai provocatoare probleme de sănătate ale societății. Descoperim și dezvoltăm tratamente revoluționare și găsim noi modalități de a le pune la dispozitia a cât mai multor oameni posibil.
Novartis este locul unde știința întâlnește speranța. Descoperim misterele biologiei și dezvoltăm noi tehnologii pentru combaterea bolilor și, ascultându-vă perspectivele și experiențele, cream medicamente care contează pentru pacienții din întreaga lume. In Romania, suntem peste 550 de angajați dedicați susținerii pacientilor si sistemului de sănătate. Pentru noi, aceasta nu este doar muncă – este munca unei vieți. Cu toții credem că un viitor mai sănătos este posibil. Lucrând împreună, putem reimagina medicina pentru a ne asigura că pacienții primesc medicamente mai bune, mai repede. Putem reimagina medicina pentru a îmbunătăți și prelungi viața oamenilor.
Carta Diversității din România este o inițiativă ce adună laolaltă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în domeniul managementului diversității. Carta reunește la aceeași masă 229 de semnatari, acoperind cca 300.000 de angajați din companii, instituții publice și ONG-uri, care și-au asumat public principiile Cartei, astfel încât diversitatea, egalitatea de șanse și includerea socială să devină valori recunoscute și respectate în România. Sub auspiciile Cartei au avut loc inițiative diverse, cum ar fi schimburi de experiență, ateliere, dezbateri, grupuri de lucru, programe de formare și mentorat, proiecte editoriale și de cercetare, în cadrul cărora au fost analizate, dezbătute și diseminate practici și politici organizaționale de management al diversităţii. Din 2021, în mai, Carta și semnatarii săi sărbătoresc Luna Europeană a Diversități pentru a promova diversitatea la locul de muncă și în societate. Mai multe informații la: www.cartadiversitatii.ro