We are honoured to be among the signing parties of the Romanian Diversity Charter. This comes only as an extension of our core values, as we constantly promote diversity and inclusion throughout the entire firm.
We are honoured to be among the signing parties of the Romanian Diversity Charter. This comes only as an extension of our core values, as we constantly promote diversity and inclusion throughout the entire firm.
We are delighted to announce the launch of our regional diversity and inclusion brochure highlighting best practice examples in achieving workforce diversity from signatories of Diversity Charters across three countries – Croatia, Romania and Slovenia.
Roma Education Fund Romania se alătură organizațiilor și companiilor care semnează Carta Diversității pentru că suntem o fundație care, de aproape un deceniu, luptă pentru promovarea interculturalității prin proiecte educaționale de calitate care promovează în comunitățile vulnerabile incluziunea, egalitatea de șanse și principiile non-discriminării.
Astăzi a avut loc la sediul British Council prima dezbatere cu și pentru semnatarii Cartei Diversității din România, moderată de Irina Costache, expert diversitate la Ambasada Marii Britanii, și Eugen Crai, Ambasador al Cartei Diversității.
Organizat în contextul în care România a devenit cea de-a 21-a țară europeană care a semnat Carta Diversității, workshopul a reunit în data de 17 octombrie 34 de participanți din ONG–uri și instituții publice.
Recunoscând diversitatea societății românești, conștient de importanța politicilor de management al diversității și a egalității de şanse ca avantaj strategic, sursă de progres, coeziune socială şi inovație, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaţionale se angajează să semneze prezenta Cartă, cu scopul de a reflecta şi întări angajamentul său voluntar pentru ca în cadrul societății românești diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială să devină valori recunoscute și respectate.
Mondelez România se alătură cu mândrie Cartei Diversității, o inițiativă care este un punct de referință în dezbaterea națională despre diversitate. Perspectivele diverse favorizează dezvoltarea unor branduri relevante, puternice, ne permit să investigăm idei noi, să beneficiem la maxim de potențialul angajaților noștri, având un impact pozitiv în business, dar și în societate.
„Sodexo și-a luat angajamentul de a îmbunătăți calitatea vieții femeilor și de a promova egalitatea de gen. În România, continuăm să fim alături de femei și milităm pentru a promova egalitatea de gen și un standard de viață ridicat.
Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate şi incluziune în practicile organizaţiei.
Diversitatea este o valoare cheie pentru grupul Essilor și ea ne conduce spre performanță; un motiv în plus să ne alăturăm cu bucurie semnatarilor Cartei Diversității, inițiativă pe care o felicităm în România.
Diversitatea și valoarea pe care o atribuim diferențelor sunt punctele tari care îmbogățesc experiența noastră umană. Ele însoțesc expansiunea geografică a Essilor și adaptarea la culturile locale. Diversitatea ne-a modelat cultura, istoria și identitatea si reflectă astăzi atât piețele în care lucrăm, cât și echipele noastre, partenerii specialiști ai vederii și colaboratorii.
Diversitatea este unul dintre punctele forte ale dezvoltării unei industrii, așadar ne bucurăm să facem publică aderarea noastră la principiile Cartei și în același timp să continuăm eforturile interne în acest sens. Suntem mândri de faptul că numărul femeilor este aproape egal cu numărul bărbaților în biroul nostru din București, într-un domeniu stereotipizat ca fiind unul al bărbaților. Avem birouri în 60 de țări, peste 15,000 de angajați, care lucrează împreună pe diverse proiecte și tranzacții.
“Suntem deosebit de onorati sa fim printre cei care semneaza Carta Diversitatii in Romania si salutam aceasta initiativa. United Media Services este un sustinator al principiilor diversitatii si egalitatii de sanse la locul de munca. Avand in vedere ca sunt subiecte de actualitate si larga dezbatere publica, ne preocupa intr-o masura ridicata si ne dorim sa fim cat mai activi in aplicarea acestor principii in cadrul organizatiei.
În spiritul ideii de comunitate, comuniune şi unitate, sub auspiciile principiului fondator şi director „Unitate în Diversitate”, respectând identitatea fiecăruia, exprimată, chintesenţial, prin legi, norme, tradiţii, cutume, prin intermediul civilizaţiei şi al culturii, suntem bucuroși și totodată onorați de a fi între primele instituții publice din România care semnează Carta Diversității.
Un proiect de amploarea celui inițiat sub umbrela Cartei Diversității ne arată că există multe programe cu substanță, valoroase pentru susținerea și promovarea unui mediu deschis din toate punctele de vedere. Perspectivele se schimbă: de la renunțarea la anumite stereotipii, la mai multă deschidere a industriilor dominate de anumite tipare profesionale, pregătirea companiilor pentru o nouă generație de profesioniști.
Suntem onorați că MAHLE este unul dintre semnatarii Cartei Diversității din România. Valori precum respectul și spiritul de echipă au fost mereu prezente și susținute în compania noastră, încurajând angajații să muncească împreună în vederea realizării unui scop comun. Conceptul de diversitate și incluziune presupune acceptarea, respectarea și valorificarea perspectivelor și ideilor tuturor angajaților noștri, consolidând astfel atât comunicarea internă, dar și modul în care MAHLE se raportează la provocările zilnice pentru satisfacerea clienților.
Diversitatea este esentiala pentru ICF Romania atat din perspectiva membrilor nostri, dar si din perspectiva clientilor. Nu doar ca lucram cu oameni diferiti, de diferite religii si din diferite culturi, ci chiar putem ajuta companiile din Romania sa se adapteze diversitatii, sa dezvolte o cultura a diversitatii prin coaching.
În anul 2018 diversitatea reprezintă o realitate de care trebuie să ținem seama nu doar în comunitatea locală, în relația dintre cetățeni, ci și în procesul administrativ. A înțelege cursul diversitatății înseamnă în fapt a fi conștienți că suntem diferiți, cu nevoi și oportunități distincte, însă pe care, este datoria noastră să le tratăm egal. Municipiul Râmnicu Sărat va fi de fiecare dată partener în demersurile de a-i înțelege și unifica pe oameni, de a aplica metode și instrumente de actualitate, care pot aduce un plus de valoare comunității râmnicene și contribui totodată la o mai bună aplicare a tehnicilor actuale de responsabilizare civică și administrativă.
„Ne dorim ca nicio persoană să nu fie discriminată, marginalizată, exclusă sau abuzată, iar alegerile şi aspiraţiile sale să fie respectate şi sprijinite, atât de societate cât şi de instituţiile statului”, a declarat Adrian Vlad Chiotan, președinte al Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD).
„Energia care vine de la oameni” este crezul care ne inspiră în activitatea noastră de zi cu zi, iar această energie este și rezultatul diversității angajaților Grupului CEZ în România în toate formele ei. Ne alăturăm inițiativei Cartei Diversității cu un scop clar, acela de a contribui la creșterea diversității în industria energiei, prin asigurarea vizibilității tuturor grupurilor, indiferent de gen, etnie, cultură, sau orice altă componentă a identității acestora.
METRO Cash & Carry Romania susține și promovează principiile Cartei Diversității în mod public, aderând, astfel, la valorile comune ale Uniunii Europene privind respectarea drepturilor omului, a egalității de șanse și luptând împotriva discriminării, rasismului și a altor inechități de ordin social.
Având onoarea de a fi între primele instituții publice din România care semnează Carta Diversității, Primăria comunei Cornu își asumă să promoveze diversitatea și non-discriminarea ca principii ale administrației moderne, să construiască o comunitate bazată pe respect, încredere și egalitate de șanse.
Este o onoare pentru mine, în calitate de Primar al Municipiului Ploiești, să mă alătur inițiativei implementării Cartei Diversității în România. Parte fundamentală a realității, diversitatea este și un motor al dezvoltării.
Adoptarea Cartei Diversităţii înseamnă promovarea toleranţei şi nediscriminării, deschizând calea spre diversitate, spre o cultură a drepturilor omului, spre identificarea nevoilor celor de lângă noi şi excluderea indiferenţei, într-o lume care nu poate fi stăpânită uşor.
Anul acesta, Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) împlinește zece ani de activitate. Zece ani în care misiunea noastră a fost și este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) evoluția copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau de spectru autist (tulburări neuropsihice) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament.
Existența diversității, manifestarea ei în toate planurile vieții fac posibil progresul social, profesional, personal și spiritual. Întotdeauna este loc de mai bine, mereu mai este ceva de învățat.
A accepta diferențele dintre oameni, dar a și recunoaște unicitatea și valoarea fiecărui individ în parte reprezintă primul pas către cunoaștere și evoluție.
Fascinaţia naturii constă în diversitatea ei, iar natura umana nu face excepție. Armonia, evoluția și, nu în cele din urmă, succesul societății noastre sunt influențate covârșitor de trecerea de la nivelul conștiinței individuale la nivelul conștiinței colective a percepției principiilor care guvernează diversitatea în plenitudinea ei.
Diversitatea în școală este un fenomen întâlnit în orice parte a lumii și în orice instituție școlară. Şcoala pentru diversitate pune în centrul atenţiei sale persoana umană ca fiinţă originală unică şi irepetabilă, accentuând ideea că în fiecare societate există persoane diferite, grupuri diferite, motivaţii, raţiuni şi puncte de vedere diferite.
„O administrație locală puternică se clădește alături de profesioniști, de oameni spontani, creativi, de persoane care într-o situație de criză reușesc să facă diferența, să aducă un plus instituției.
Semnarea Cartei Diversităţii reconfirmă angajamentul companiilor Enel pentru promovarea diversităţii. Diferenţele reprezintă o resursă importantă pentru noi şi este chiar cea care face posibilă anticiparea nevoilor clienţilor şi inovarea în domeniul nostru. Ne bucurăm să ne alaturăm comunităţii de angajatori responsabili care înţeleg cât de important este să creezi un mediu de lucru incluziv.
Georgios Stassis, Country Manager, Enel Romania
Siemenes România a semnat Carta Diversităţii, continuând şi întărind astfel angajamentul companiei de susţinere şi promovare a diversităţii, egalităţii de şanse şi incluziunii sociale, atât intern, cât şi extern.
Noi, la Raiffeisen Bank, credem ca diversitatea imbogateste orice organizatie si societatea in general, stimuleaza inovatia si impartasirea de experiente si puncte de vedere diferite. De curand grupul Raiffeisen a sarbatorit 200 de ani de la nasterea fondatorului sau, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, care a demonstrat cum comunitati diverse, de oameni diferiti si cu mijloace individuale putine pot construi o viata, afaceri si relatii sustenabile si puternice. Incluziunea, diversitatea si responsabilitatea sociala au fost valori ale bancii noastre de la bun inceput si sunt azi mai actuale ca oricand.
Irina Kubinschi, director executiv, Resurse Umane, Raiffeisen Bank
Respectul pentru diversitate trebuie să fie parte integrantă a unui sistem care funcționează, pentru că diversitate înseamnă perspectivă, iar perspectiva oferă posibilitatea de a asculta, de a alege, de a lua în considerare, de a împărtăși, de a evalua și a evolua, în egală măsură.
Orange România a semnat Carta Diversității în cadrul ceremoniei oficiale organizate de Romanian Diversity Charter pe 18 aprilie 2018. Astfel, Orange își ia angajamentul de a continua investiția în proiecte de diversitate, incluziune și egalitate la locul de muncă.
În cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc astăzi, 18 aprilie, la JW Marriott, 80 de organizaţii au aderat public la principiile Cartei Diversităţii şi și-au anunțat sprijinul în promovarea unei culturi a diversității în România.
Promovarea diversităţii şi egalităţii de şanse ca principiu managerial în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 se răsfrânge în mod pozitiv asupra activităţii noastre cu oamenii.
“Ne alăturăm acestui demers în spiritul promovării valorilor general umane privind nediscriminarea și egalitatea de șanse, principii prioritare și la nivelul Uniunii Europene.
La Holcim România ne propunem să aducem o schimbare în bine în viața comunităților unde activăm, precum și a angajaților și a colaboratorilor noștri. Prin strategia noastră de dezvoltare durabilă, Planul 2030, ne-am asumat obiective clare ce vizează promovarea diversității în operațiunile companiei.
„Este o bucurie atât profesională cât şi personală să fiu unul din ambasadorii Cartei Diversității în România, fiind implicată de mulţi ani în activităţi legate de acest subiect în HR, CSR, business în general.
Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate şi incluziune în practicile organizaţiei.
Genpact Romania semnează Carta Diversitatii, agajându-se public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.
Nestlé se angajează public să continue susținerea diversității în toate formele acesteia în societatea românească, pornind de la valorile interne: respect pentru sine, pentru alții, pentru diversitate și pentru viitor.
Coca-Cola HBC România semnează Carta Diversității, angajându-se astfel să continue promovarea și implementarea principiilor de diversitate, incluziune și egalitate de șanse în interiorul companiei, cât și în afara ei, servind ca un exemplu de bune practici pentru alte companii sau organizații.
Alexandru Reff, Country Managing Partner Deloitte România, a declarat:
“Susținem această inițiativă aflată în armonie cu principiile și valorile Deloitte, diversitatea facând parte din ADN-ul nostru.
Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate şi incluziune în practicile organizaţiei. Salutăm această decizie şi vă invităm să citiţi declaraţiile reprezentanţilor organizaţiei.
Compania se angajează public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.
Compania a semnat Carta Diversităţii, angajându-se public să sprijine, să protejeze și să dezvolte diversitatea în cadrul organizațional.
Carta Diversității din România urmează modelele de succes existente în alte state europene și are la bază un set de principii generale, asumate voluntar de către semnatari cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă.
KPMG Romania semnează Carta Diversitatii, agajându-se public să continue implementarea principiilor de diversitate și incluziune în practicile organizației.
Documentul, considerat de către Platforma Europeană a Diversității unul dintre cele mai eficiente instrumente de recunoștere și valorizare a diversității și egalității de șanse, stabilește o serie de principii generale, asumate voluntar de către semnatari, cu scopul de a promova diversitatea, non-discriminarea, incluziunea și egalitatea de șanse la locul de muncă.
Forum for International Communications informează că a fost lansat proiectul I.D.E.A.S. – Incluziune.Diversitate.Egalitate.Conştientizare.Succes. (Lansarea Cartei Diversităţii în Slovenia, Croaţia şi România), finanțat de Comisia Europeană, DG Justiție și Consumatori și implementat de Compania pentru formarea și angajarea persoanelor cu dizabilități din Slovenia, cu parteneri din sectorul privat și public din România, Slovenia și Croația.